KKOI-KOSTRENA

Košarkaši klub osoba s invaliditetom “Kostrena” započinje svoje aktivnosti krajem 2016, godine s ciljem uključivanja što većeg broja osoba s invaliditetom u sport.

U klubu se, osim redovnih trenažnih i natjecateljskih programa, provode brojne aktivnoti kojima je cilj približiti sport osoba s invaliditetom široj javnosti i mladima, rušiti barijere i stereotipe.

Kao jedini ovakav program za osobe s invaliditetom u području naše regije, naši članovi dolaze iz raznih Općina i Gradova diljem Primorsko – goranske i Istarske županije. 

Košarka u invalidskim kolicima je brz, snažan, natjecateljski sport koji igraju dvije momčadi sa po 5 igrača/igračica na terenu. Košarku u kolicima igraju osobe s različitim vrstama tjelesnog invaliditeta.

U zemlji u kojoj sportska kultura nije na visokoj razini, posebice u sportu osoba s invaliditetom, možemo se pohvaliti da je košarka u kolicima sport koji se u Hrvatskoj kontinuirano razvija. Sami počeci igranja ovog sporta na našim prostorima seže u sedamdesete godine prošlog stoljeća. U Zagrebu (Kušlanova) i u Kraljevici (EX Bolnica za spinalne ozljede) su se tih godina provodili treninzi košarke u kolicima kao dio rehabilitacijskih aktivnosti.

Zagreb, Slavonski Brod, Zadar, Split, Koprivnica, Varaždin, Vodice i Kostrena su područja na kojima se u kontinuitetu ili povremeno provode treninzi i natjecanja košarke u kolicima. Danas državna liga u organizaciji Hrvatskog saveza košarke u kolicima broji 10 ekipa, a osim ligaških natjecanja organiziraju se i Kup natjecanja te programi reprezentacije.

IZ MEDIJA

PRATI NAS NA FACEBOOKU i doznaj

Želiš surađivati s nama? Mi smo uvijek za! Javi se na kkosikostrena@gmail.com